Zakenlunch met Dim Sum

Dimsum of diem sam zijn kleine hapjes die in de zuidelijke Chinese keuken (Kantonese/Hongkong, Chaozhou, Hakka en Fujian) vaak voorkomen. Ze bestaan uit groente, vlees en rijst en worden als lichte maaltijd gebruikt. In de verschillende Kantonese dialecten wordt het eten van dimsum in Kantonese restaurants Yam Tsaa genoemd, wat letterlijk ‘drink thee’ betekent.

Dim sum worden niet op bepaalde tijdstippen genuttigd en kunnen dus altijd gegeten worden.
Dim sum wordt vaak vergeleken als de Chinese versie van Sushi (japans), Tapa’s (spaans), Mezze (grieks) of Antipasto (Italiaans). Bij China Fantasy kun je genieten van al deze Chinese lekkernijen.
Wist je dat Chinezen, ook al maak het niet uit wanneer je het eet, vaak lunchen met Dim Sum? Dat kun je ook doen. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *