Chinese eetgebruiken

Wanneer een chinees eet, dan doet hij of zij dit het liefst aan tafel. Staand eten is “not done”. Je eet dan ook het liefst met zoveel mogelijk mensen. Hoe meer mensen er zijn, hoe meer gerechten er dan op tafel staan. Echt gezellig wordt het als je dit op een “lazy daisy” doet.

Het is een ronde draaischijf waar het eten op geserveerd wordt en daardoor eenvoudig voor een ieder bereikbaar wordt. Als je uitgenodigd wordt en je zit naast de gastheer of gastvrouw dan kan het gebeuren dat je iets in je bordje of kommetje krijgt. Hiermee toont, hij of zij, zijn of haar respect naar je toe. Op die “lazy daisy” staan dan lekkernijen waar je steeds klein beetjes van kunt pakken. Maar vergeet de rijst of noedels in het begin of neem een heel klein beetje. Het is een belediging voor de kok als je jezelf daarmee vooraf al volpropt. Zonde van al dat lekkers en toewijding. Als “dessert” neem je dan soep en een schaaltje fruit.
Zoals het oorspronkelijk ook hoort, krijg je aan het eind een vochtig warme doek waarmee je mond kunt deppen. Na 25 jaar hebben wij alle manieren van eten gezien en uiteraard ons aangepast aan de westerse wijze. Maar de vochtige warme doek aan het eind, hebben wij, tot soms verrassing van onze klanten, in ere gehouden.
Wil je op origine wijze genieten van onze authentieke Chinese keuken? Reserveer dan via deze link

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *