Wijnhuis Vigneau Chevreau uit Vouvray

De wijnstokken in Vouvray was ooit van de Romeinen. Maar pas vanaf het moment dat Sint Maarten, de stichter van de abdij van Marmoutier in 372, de wijngaard begon, kreeg Vouvray een rol van betekenis. Volgens overlevering heeft deze heilig een wijngaard geplant op de heuvels van de klooster aan de Loire. In de achtste eeuw won de wijnen van Vouvray enorm aan bekendheid waardoor de monniken hun wijngaarden actief begonnen te ontwikkelen. In de 14e eeuw behoorden wijnen uit Vouvray al tot het vaste assortiment van het koningshuis en drong tegen de 19e eeuw door in Vlaanderen en Nederland. Heden ten dage behoort Vouvray wijnen wereldwijd tot de grote namen van wijngebieden van Frankrijk.
Wijnhuis Vigneau Chevreau uit Vouvray in opgericht in 1875 en gaat al 5 generaties mee. Het is een duurzame wijnhuis dat in hun ontwikkeling veel aandacht heeft op de duurzaamheid van het gebied. Ze zijn erin geslaagd om een assortiment wijnen te produceren van zeer hoge kwaliteit. Wijnen die je als kenner en liefhebber absoluut geproefd moet hebben. Uiteraard mag China Fantasy, als kenner en liefhebber, op de wijnkaart geen wijn ontbreken van dit wijnhuis. De Vouvray Sec “Cuvée Silex” behoort dan absoluut tot het assortiment van China Fantasy. Het is een droge volle wijn met mineraal tonen van kruiden en vuursteen van de Chenindruif. Heerlijk met de zomer als je van iets voller en diepere witte wijn houdt. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *