Nasi

Een van de meest gegeten basisgerechten bij de chinees is de nasi. De benaming Nasi is een afkorting van Nasi Goreng, en vindt zijn oorsprong in Indonesië. Nasi betekent rijst en goreng betekent gebakken of geroerbakt. Gemakshalve wordt nu in Nederland goreng eraf gehaald. Een logische stap eigenlijk, want dat woord is in het Nederlands lastig uit te spreken. Witte rijst is makkelijker.Let wel op dat wanneer je in het buitenland bent, vooral in Indonesisch of Maleisisch sprekende landen, dat als je Nasi wilt, dit gerecht niet afkort. Want dan krijg je gewone rijst ipv nasi….euh nasi goreng
Wil je bij ons een echt Chinese rijstgerecht proeven? Vraag dan, wanneer je bij ons komt, om Kantonese rijst, dan proef je onze “nasi” en die is heel anders dan wat je gewend bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *