Niet alle Chinezen eten rijst

Vorige keer hadden wij over Nasi Goreng. Want Chinezen eten rijst. Toch? Maar is dat ook echt zo? De meeste soorten rijst groeien namelijk in het zuiden van de Yangtze Rivier. Maar dat is niet voldoende voor alle Chinezen. In het noorden wordt misschien hierdoor meer tarwe gegeten. Dat gebeurt in de vorm van noodles, gestoomde broodjes (hier bekend als bapao), dumplings (vaak gebruikt bij dim sum gerechten) en pannenkoeken. De tarwe gerechten worden geserveerd met vis, varkensvlees, rundvlees en aardappelen.
Gelukkig hebben wij bij China Fantasy alle mogelijkheden. Met of zonder rijst.

Wat is je favoriete Chinees gerecht? En eet je dat met of zonder rijst?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *