Pekingeend

Een Pekingeend of Pekin eend is een gedomesticeerde wilde eend die uit het noorden van China stamt. De officiële Latijnse benaming is Anas Platyrhynchos Domestica. Van oorsprong is het gerecht peking eend koninklijk en werd 700 jaar geleden al, in de Yuan dynastie (1271 – 1368), aan het hof geserveerd. Een periode waarbij de Mongoolse Keizers over China heersten.In de Ming dynastie (1368 – 1644) werd Peking eend bereikbaar voor het gewone volk. Bian Ya Fang, een restaurant in Beijing, zette het in 1416 op de menu. De wijze van bereiding uit die tijd is praktisch ongewijzigd.

China Fantasy staat ook bekend om haar Peking eend. Vele klanten komen speciaal om de Peking eend van China Fantasy. Ook een keer onze pekingeend proeven?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *