Bami

Bami, of bahmi of bamie, vindt zijn oorsprong in China en de naam betekent in het ‘Min Nan Chinees’ vlees (ba of bak) en tarwe noedels (mie). Letterlijk dus tarwenoedels voor vleesgerechten. Dit gerecht heeft sinds haar bestaan de wereld rondgereisd en heeft andere noedel-achtigen geïnspireerd.Bami wordt van oorsprong gemaakt van tarwe en komt uit China. De Italianen hebben, door de zijderoute, de bami aangepast en maakten er spaghetti van. En van daaruit inspireerde de spaghetti andere vormen van pasta. De dikte en de vorm van Bami heeft in de loop van eeuwen ook diverse varianten gekregen. Dunner, dikker, platter en zelfs van andere soorten meel. Mihoen is bijvoorbeeld een bamisoort wat van rijstmeel is gemaakt. Bami kun je bakken (bami goreng), koken en in de soep doen (bamisoep) of frituren (krokante bami).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *