Vijfkruiden poeder

Vijfkruiden poeder is een poeder, dat een typische Chinese smaak heeft. Het bestaat, zoals het woord al zegt uit 5 kruiden. Steranijs, Venkelzaad, Szechuan Peper, Kaneel en Kruidnagel. De hoeveel van elk onderdeel kan enigszins verschillen, maar er is een bepaalde balans dat ervoor zorgt dat ze elkaar completeren en dat niet één de ander overheerst.

Ook het gebruik heeft de kennis en ervaring van een Chinese chef nodig. Het is namelijk een sterke kruid en, wanneer het op de juiste manier wordt toegevoegd aan het eten, het een gerecht completeert. De smaak is bijna niet te definiëren, maar sommige authentieke Chinese gerechten kunnen absoluut niet zonder deze kruid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *