Sesamolie

Eén van de meest gebruikte oliën in de Chinese keuken is de sesamolie. En dan moet je niet denken in grote hoeveelheid in het eten, maar vaak als toevoeging om die typische smaak te krijgen. Het wordt geperst uit gepelde en geroosterde sesamzaadjes. Het kan witte of zwarte zijn. Iedere olie heeft zo zijn eigen speciale smaak.
Het bevat veel Omega 6 vetzuren en heeft een positieve werking op de psyche. Naast het feit dat het goed is voor je spijsvertering en hart is het ook goed voor je huid. Je kunt het niet alleen in je eten doen maar ook op je huid smeren. Het bevordert de regeneratie van de huid en heeft van nature beschermingsfactor 3 tot 4. Er wordt zelfs uit onderzoeken beweerd dat het goed is tegen kanker.

Vraag als je bij ons komt eten of bestellen in welke gerechten sesamolie zit?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *