Chinees Nieuwjaar

2018 is alweer ruim een maand oud en we zijn, na de feestdagen, weer teruggekomen in ons gewone dagelijkse ritme. Maar voor de Chinese gemeenschap is het nog niet voorbij. Over ruim 2 weken staat een belangrijke feestdag op de agenda. Op vrijdag 16 februari 2018 begint namelijk het Chinees Nieuwjaar. Niet het jaar 2018 maar, volgens de Chinese jaartelling, het jaar 4715. De Chinezen nemen dan afscheid van het jaar van de Haan en begroeten het jaar van de Hond. Het gebruik bij Chinees Nieuwjaar is dat bij de Chinezen het nieuwe echt verwelkomd wordt. Schulden worden betaald, er worden nieuwe kleren gekocht en het huis wordt flink schoon gemaakt. Een symbolisch nieuwjaar wordt dan gevierd met een groot familie maal
en het uitwisselen van cadeaus, welke ingepakt zijn in rood papier. Het vuurwerk wat dan afgestoken wordt is ook verpakt in de kleur rood. Dit feest, wat gevierd wordt met een draken- en leeuwendans, kan in China wel tot 5 dagen duren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *