Cashewnoten

Cashewnoten kom je veel tegen in de Chinese keuken. Het is eigenlijk geen noot maar een zaad van de cashewboom en hangt aan de onderzijde van een zogenaamde schijnvrucht Cashew Apple. Het is zeer bewerkelijk om een Cashewnoot te oogsten omdat de schijnvrucht groter is dan de noot. De Cashewappel is na het plukken zeer kort houdbaar waardoor het alleen gebruikt wordt voor siroop of
jam. De Cashewnoot is zeer gezond en bevat veel onverzadigde vetten. Het helpt om je bloeddruk en je slechte LDL cholesterol te verlagen. Het is rijk aan B vitamines (B1, B2, B3 B5 B6 en B11), vitamine E, vitamine K en heeft vele soorten mineralen (fosfor, magnesium, calcium, ijzer, seleen, koper, zink en natrium). Het fijne is aan deze zaad is dat het ook zo ontzettend lekker is. Daarom verwerken wij het ook graag in onze gerechten.

Wist je dat cashewnoten net zo effectief is als Prozac? https://goo.gl/fjhW2s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *