(On)geluksgetallen

In Europa, Amerika en sommige Aziatische landen als India is 13 een ongeluksgetal. Deze angst voor het getal 13 heet officieel Triskaidekafobie en als het extreem wordt dan heet het Paraskevidekatriafobie. In China en Japan is het getal 4 een ongeluksgetal. Want je spreekt dit bijna hetzelfde uit als het woord dood in Chinees of Japans. En dat geldt niet alleen voor 4 zelf maar alles wat met een vier is. 14, 24, 44…etc. 1-4 (dus niet veertien) spreek je uit als Yao-Si, en dat betekent ‘Ik wil dood’. 2×4 daarentegen, een 8 dus, is in China een geluksgetal. Het weerspiegelt een oneindige beweging met een knoop in het midden wat weer unie (gezamenlijk) betekent. De Olympische spelen in Beijing begon op 8-8-2008 om 8 minuten en 8 seconden over 8.

Op welke datum denk je dat de winterspelen in Peking 2022 zal beginnen. Want die datum vraagt wel om uitleg?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *