Siu Yuk

Of je houdt ervan of je vindt het niet lekker, er is geen middenweg, Siu Yuk. Krokant geroosterd buikspek in stukjes gesneden. Heerlijk met witte rijst en lichtjes dippen in chili-, oester- of gembersaus. Dit Kantonees gerecht vormt de basis van Babi Panggang. En Babi Panggang (zie onze eerdere post) is eigenlijk niet Chinees maar Indonesisch. De originele Babi Panggang in Indonesië is eigenlijk Siu Yuk, welke overgoten is met zoetzure saus en vergezeld met Atjar. En dat overgieten is Nederlands uit Nederlands Indië, een variant op stamppot overgoten met jus. Hoe grappig is het dat iets wat typisch Chinees is, iets heel anders kan worden, maar wat ook heel lekker is. Denk maar aan spaghetti, naar Europa gebracht door Marco Polo, welke zijn oorsprong heeft in Bami.

Ken je Siu Yuk of ken je alleen Babi Panggang? We hebben het allebei op de kaart!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *